Västerås Paintball Park

Olika spelformer

Deathmatch

Death match är den spelform som är mest populär hos oss. Syftet är att träffa alla i motståndarlaget och det lag som först lyckas med detta är vinnare. Om man blir träffad eller om ammunitionen tar slut måste man gå in i safezonen. När ena laget vunnit börjas en ny spelomgång.

Capture the flag

En klassisk spelform där lagen startar på varsin sida av spelplanen och i mitten står en flagga. Det lag som först lyckas hämta flaggan och ta hem den till sin bas vinner. Spelas med återupplivning vilket innebär att om man blir träffad får man gå tillbaka till sin bas och börja om.

Hissa flaggor

På skogsbanan har vi 3 flaggor med flaggstång utplacerade. Varje ”stång” har 2 flaggor. Hissas det ena lagets flagga upp så åker den andra ned. När ett lag har samtliga 3 flaggor hissade så har det laget vunnit. Spelas med återupplivning.

Gisslan

Det ena laget har tagit ett större bärbart föremål som gisslan och andra laget ska befria gisslan. Spelarna i laget som tagit gisslan får kliva av om de blir träffade medan laget som ska befria gisslan har oändligt med liv, dock måste de gå tillbaka till sin bas för att återuppliva sig. Lagen brukar turas om att ta gisslan och befria gisslan.

Last man standing

Alla mot alla. Blir du markerad får du gå av banan och vänta tills det endast finns en spelare kvar på banan. Denna typ av spel fungerar bäst om man inte är så många som spelar.