Västerås Paintball Park

Paintballbanor

Skogsbanan

Skogsbanan är helt byggd i trä. Hindren är strategiskt placerade för att inbjuda till att både ”ligga och campa” och röra sig framåt. Banan passar mycket bra för både nybörjare och rutinerade spelare.

För bästa möjliga upplevelse för utskjutna spelare och medföljande publik ligger Safezon mitt i banan. Där kan man på första parkett följa spelet som pågår runt om i alla riktningar.

Populäraste spelen på den här banan är ”death match” och ”hissa flaggor”. I spelet “hissa flaggor” blir det ofta jämna matcher där laget med bäst uthållighet och taktik vinner.

Banan är lämplig för både nybörjare samt mer erfarna spelare.

 

Visby

Visby är en bana byggd som en mindre stad. Innergården består av 8 hus samt en upphöjd safezone. Husen omges av en mur som är placerad i en kvadrat. I varje hörn finns ett torn som man kan klättra upp i och skjuta både på insidan och utsidan av muren. Muren har 6 olika dörrar man kan röra sig ut och in igenom och förflyttar man sig strategiskt går motståndaren aldrig säker.

Har ni aldrig spelat paintball förut rekommenderar vi att ni börjar med skogsbanan eller höbanan.

Höbanan

Banan är byggd för spel med mycket fart. Banan är byggd av ca 100 höselagebalar och är 80 meter lång och 50 meter bred. Balarna står uppställda i strategiska mönster. Vi har försökt få den att efterlika en riktig ”speedballbana” fast större. Den står uppställd på stora ängen vid Malma. Banan är en stor kontrast mot våra andra banor och erbjuder snabba spel och högt tempo.

Ett populärt spel på höbanan är “capture the flag” . Laget ska hämta en flagga på motståndarsidan och ta hem flaggan till sin bas. Man kan variera med att ta hem en eller 3 flaggor per lag. Det lag som först tagit hem sin flagga/flaggor vinner.

Banan är lämplig för både nybörjare samt mer erfarna spelare.